EN3A6346-3

Grøn skole

På Espergærde Gymnasium & HF er bæredygtighed en del af hverdagen. Skolen har en markant klimaprofil og sit eget Miljøudvalg, der sammen med ledelsen arbejder på at gøre skolen mere bæredygtig.

En fælles indsats

I skolens Miljøudvalg sidder en gruppe elever, hvis idéer og arbejde er drivkraften bag aktiviteterne. Der sidder også lærerrepræsentanter samt en af skolens pedeller, som spæder til med sin store viden om bygningerne og driften af dem. Resultatet er et udvalg, der virkelig gør en forskel, og som har sat et markant præg på EG. Siden 2009 har Miljøudvalget gennemført en lang række energi- og ressourceeffektiviseringer til gavn for miljøet og for skolens økonomi. Rækken af tiltag spænder vidt - lige fra LED-lys, solceller, varmepumper og regnvandstoiletter til papirgenbrug, ventilationsanlæg og biodiversitet på skolens område. Det betyder bl.a., at Espergærde Gymnasium og HF i dag har reduceret energiforbruget med 70%, og at forbruget er fossilfrit.

De grønne resultater har bragt både omtale og priser til EG. I 2016 vandt udvalget Energiforum Danmarks Energi- og Miljøpris, i 2022 fik skolen Friluftsrådets grønne flag for anden gang, og udvalget har været med i kapløbet om Zayed Future Energy Prize. Herudover har udvalget været på et utal af konferencer i ind- og udland for at dele ud af deres viden, og de holder også selv arrangementer på skolen.

Kommende projekter

  • Flere vegetarmuligheder i kantinen
  • Udfasning af engangsplast
  • Udvidelse af skolens biodiversitetsområde
  • Klimabevidsthed ved studierejser
  • Udvidelse af regnvandsopsamling
  • LED lys i den sidste fløj
  • Grønt fingeraftryk på N-huset

Miljøpolitik og regnskab

Læs EG's miljøpolitik
Se skolens grønne regnskab

Vil du gøre noget for miljøet?

Gør Ecosia til din standardsøgemaskine. Ecosia er en CO2-neutral virksomhed, og 80% af deres overskud går til klimaprojekter fx planter de hvert 1,7 sekund et træ. Du hjælper blot ved at bruge søgemaskinen. Se hvordan du gør her.

ecosia-red