Grøn skole

På Espergærde Gymnasium & HF er bæredygtighed en del af hverdagen. Skolen har en markant klimaprofil og sit eget CO2-udvalg, der sammen med ledelsen arbejder på at gøre skolen grønnere.

En fælles indsats

I skolens CO2-udvalg sidder en gruppe elever, hvis idéer og arbejde er drivkraften bag aktiviteterne. Der sidder også lærerrepræsentanter samt en af skolens pedeller, som spæder til med sin store viden om bygningerne og driften af dem. Resultatet er et udvalg, der virkelig gør en forskel, og som har sat et markant præg på EG. Siden 2009 har CO2-udvalget gennemført en lang række energi- og ressourceeffektiviseringer til gavn for miljøet og for skolens økonomi. Rækken af tiltag spænder vidt - lige fra LED-lys, solceller og regnvandstoiletter til papirgenbrug, varmepumper og ventilationsanlæg.

De mange tiltag har dels bevirket at CO2-udvalget har modtaget nogle store priser, bl.a. EnergiForum Danmarks Energi og miljøpris 2016, og har dels medført at Espergærde Gymnasium og HF i dag har et fossilfrit el- og varmeforbrug.

Kommende projekter

  • Flere vegetarmuligheder i kantinen.
  • Klimabevidsthed ved studierejser
  • Udvidelse af regnvandsopsamling
  • LED lys i den sidste fløj
  • Grønt fingeraftryk på den kommende idrætshal på EGs grund
  • Bæredygtigt browservalg

Miljøpolitik og regnskab

Læs EG's miljøpolitik
Se skolens grønne regnskab

Vil du gøre noget for miljøet?

Gør Ecosia til din standardsøgemaskine. Ecosia er en CO2-neutral virksomhed, og 80% af deres overskud går til klimaprojekter fx planter de hvert 1,7 sekund et træ. Du hjælper blot ved at bruge søgemaskinen. Se hvordan du gør her.

Film om EG's klimaprofil

DONG ENERGY har lavet en film om de grønne projekter på EG. Se filmen her: