EN3A8920

Optagelse

Skal du være EG'er? På denne side kan du læse om optagelse på STX og HF, og du får et overblik over de valg, du skal træffe i forbindelse med din ansøgning. Se også, hvordan du bliver elev på HEA, Team Danmark og Scenekunstnerisk Grundkursus.

Hvordan ansøger jeg?

Du ansøger ved at gå ind på optagelse.dk og udfylde et ansøgningsskema.

For at blive optaget på en gymnasial uddannelse skal du have en afgangseksamen fra folkeskolen og desuden erklæres uddannelsesparat. De øvrige adgangskrav til de gymnasiale uddannelser kan du læse mere om på UddannelsesGuiden, hvor du kan finde de regler, der er relevante for dig. Hvis du kommer fra en skole, hvor det ikke er muligt at aflægge folkeskolens afgangsprøve, skal du til en optagelsesprøve. Dette kan du ligeledes finde information om i UddannelsesGuiden.

Du er altid meget velkommen til at kontakte skolens administration og studievejledere, hvis du har spørgsmål.

Vigtige datoer

STX og HF har ansøgningfrist d. 1. marts.

Valg

I forbindelse med din ansøgning om optagelse på gymnasiet eller HF, skal du vælge:

Gymnasiet

  • Et kunstnerisk fag på C-niveau: Billedkunst, design og arkitektur, drama, mediefag eller musik
  • Et andet fremmedsprog: Enten et fortsættersprog (fransk eller tysk) eller et begyndersprog (italiensk, kinesisk eller spansk)

HF

  • Et praktisk fag på C-niveau: Idræt, mediefag eller musik
EN3A3284

Helsingør Eliteidræts Akademi

Er du talentfuld idrætsudøver, og ønsker du at kombinere dine sportslige målsætninger med en skolegang på EG, så kan du søge om optagelse på Helsingør Eliteidræts Akademi (HEA). HEA optager udøvere af alle idrætsgrene og tilbyder træning i et miljø med andre talentfulde idrætsudøvere.

Når du er HEA-elev, går du i klasse med andre optagne på akademiet, og skolen tager hensyn til din sport. Du har skemalagt fri til at træne tirsdag og fredag morgen, og du kan i visse tilfælde få lovligt fravær ved stævner og mesterskaber.

Vælger du at blive HEA-elev, så er der samtidig faste rammer for, hvilke fag og studieretninger du kan vælge.

Du kan hente et ansøgningsskema på HEA’s hjemmeside. Ansøgningsfristen er 1.marts.

For yderligere oplysninger kontakt Nathalie Ahl fra HEA på e-mail: nah01@helsingor.dk eller telefon: +45 41869647.

Se video om HEA

Team Danmark

Du har også mulighed for at blive optaget som Team Danmark-elev på Espergærde Gymnasium og HF, hvis du dyrker din sport på højt niveau. En Team Danmark-elev får støtte fra Team Danmark og kan vælge at tage sin stx-uddannelse på 4 år eller sin hf-uddannelse på 3 år, sådan at der i hverdagen både er plads til skole og sport.

Hvis du overvejer at satse professionelt på din sport, skal du søge Team Danmark, inden du søger optagelse på Espergærde Gymnasium og HF. Fristen ligger som regel i midten af januar. Læs mere om Team Danmark og optagelse her.

Kontakt koordinator Mette Holm, hvis du vil vide mere om Team Danmark-ordningen på EG: mh@eg-gym.dk.

Scenekunstnerisk grundkursus

Hamlet Studio er HamletScenens talentskole på Kronborg i Helsingør og er for dig, der drømmer om at arbejde med scenekunst og søge ind på fx teaterskolen. Hvis du ønsker at blive optaget på talentskolen, skal du vælge studieretningen med samfundsfag og engelsk.

Hvert år optages ca. 8-12 unge på uddannelsen, og her får de mulighed for at fordybe sig i teatrets verden, primært som skuespillere, men også undervejs med indblik i andre teaterfagligheder som f.eks. dramatik, instruktion osv. På kurset vil du blive undervist af engagerede faglærere.

For at blive optaget på Scenekunstnerisk Grundkursus skal du til optagelsesprøve i september - altså først efter, at du er startet i 1.g. Læs mere om uddannelsen og hold øje med datoer for optagelsesprøve mm. her.

Har du spørgsmål, kontakt uddannelsessekretær Merete Hussman: merete@hamletscenen.dk / +45 49216979.

Se video om SGK

Datasikkerhed

EG behandler alle ansøgeres data i henhold til loven om datasikkerhed. Læs om regler og rettigheder i forbindelse med ansøgning her.

EN3A4526