IMG 0671

Udvid din faglige horisont

På EG kan du dykke ned i dine fag, udfordre din faglige kunnen og samtidig skabe netværk og venskaber på tværs af klasser og skoler. Der findes nemlig et væld af tilbud udenfor skemaet, som du kan udforske, både indenfor de kunstneriske, humanistiske og naturvidenskabelige fag. Læs om nogle af dem her.

Stjerne for en aften er en af årets helt store begivenheder, hvor eleverne dyster mod hinanden i at levere den bedste musikalske performance på scenen. I månederne op til finder grupper sammen, solister finpudser stemmebåndene, og der bliver øvet på livet løs i skolens musiklokaler. Der opstår nye venskaber på tværs af klasserne, og når aftenen er forbi, er der valgt fem vindere, som går videre til den store finale mellem EG og Helsingør Gymnasium. Se billederne fra sidste års Stjerne for en aften her.

EG Debate er en debatklub for sprogligt nysgerrige elever, som gerne vil lære at holde taler og debattere og samtidig tale en masse engelsk. Én gang om måneden mødes medlemmerne til en hyggelig time, hvor de lærer om retorik, lærer at overbevise og argumentere og træner tale-og debatteknik. Af og til får klubben besøg af eksperter indenfor feltet, deltager i konkurrencer mod andre skoler og tager på ekskursioner – fx har klubben besøgt retorikstudiet på KU og en pressesekretær på Christiansborg. Som medlem af EG Debate bliver du bedre til at stille dig op foran et publikum og til at argumentere i klassen, i dine afleveringer og til eksamener.

I Historiekonkurrencen kan du skrive historie om lige det, der interesserer dig allermest, samtidig med at du møder andre unge på tværs af klasser og landegrænser. Historiekonkurrencen stiller skarpt på aktuelle temaer og for at deltage i konkurrencen, skal du eller din gruppe undersøge en problemstilling med vejledning fra en af skolens historielærere og formidle det i et produkt, fx en video, podcast, app eller noget helt fjerde. De nationale vindere går videre til den internationale konkurrence, der finder sted i et nyt europæisk land hvert år.

EN3A1140
EN3A0803

Skoleforestillingen er for dig, der er interesseret i drama og synes, det er sjovt at skabe et kunstnerisk projekt sammen med en masse andre. Når du er med i skoleforestillingen, får du mulighed for at fordybe dig i kunstneriske fag som drama, dans og musik, både som udøvende på scenen, og rundt om scenen som fx tekniker, sminkør, scenograf mm. Som medvirkende får man et helt særligt bånd med de andre, når man er intensivt sammen i tiden op til premieren.

InterMat er et tilbud til alle, der har en ekstra stor interesse for matematikfaget. Intermat forløber fra nytår i 2.g til november i 3.g, hvor alle InterMat-elever mødes i et modul ca. hver anden uge. Her arbejder I med fx matricer, Taylor-polynomier og komplekse tal. Forårssemestret afsluttes med en projektdag på DTU, hvor InterMat-elever fra andre gymnasier også deltager. Og efterårssemestret afsluttes med et besøg på KU, hvor eleverne kan prøve at være matematik-studerende for en dag. Som InterMat-elev får du dermed et indblik i livet som studerende på studier, der indeholder matematik.

I Bio-olympiaden har du virkelig mulighed for at udfordre dig selv. Olympiaden er en konkurrence i teoretisk biologi og praktiske laboratorieøvelser, og som deltager har man mulighed for at gå videre til den nationale og siden den internationale finale, hvor man dyster mod elever fra hele verden. Biologiolympiaden giver mulighed for at blive udfordret fagligt, og konkurrencen kan samtidig skabe et livslangt netværk med andre unge.

Biotekmesterskaberne er for dig, der er interesseret i naturvidenskab, teknologi, biotek- og procesindustri, og de spændende uddannelses- og karrieremuligheder, der følger med. Deltagerne løser en case hjemme på skolen, oftest i mindre grupper. Og efterfølgende afleverer og præsenterer I jeres arbejde for et dommerpanel ved Biotekmesterskaberne i Kalundborg, sammen med de andre deltagende ungdomsuddannelser.

EN3A9501