EN3A6573
EN3A6658
EN3A6706

Den første tid
på skolen

Det er vigtigt for os, at du får en fantastisk start på EG. Derfor tilrettelægger lærere og ledelse i samarbejde med Introudvalget et introforløb til nye elever. Her kan du lære skolen og dine nye klassekammerater at kende og dermed finde dig godt til rette.

Introugen

Første dag på EG står tutorerne klar foran skolen for at byde dig varmt velkommen. Hver klasse har en farve, og du kan kende dine tutorer på deres matchende T-shirt. Alle nye elever samles efterfølgende på Tovet, hvor skolens rektor Henrik og elevrådsformanden vil sige et par ord. Bagefter følges du med din klasse og klasseleder op til et undervisningslokale. Resten af dagen – og resten af den første uge – vil forløbe med både undervisning og sociale aktiviteter. Fredag rundes ugen af med Fiestafredag, et fællesarrangement hvor førsteårseleverne pynter sig selv og skolen med klassernes farver, og hvor der danses salsa og spises nachos. Senere kommer introfesten, hvor du også får lejlighed til at vise dine bedste dansetrin til dine nye kammerater.

Vigtige datoer:

Skolestart: Onsdag den 12. august 2020. Du skal møde kl. 8.30 på Torvet.

Tryg skolestart

Når du starter på EG, skal du ikke bekymre dig om drillerier eller særlige regler for, hvor du må spise din frokost. Vi lægger stor vægt på, at alle elever er ligeværdige fra dag et. Som førsteårselev bliver du ikke "miniput" eller "baby", du bliver EG'er og dermed en del af et stort elevfællesskab. Det er en kultur, som vi er stolte af at have fostret, og det er i høj grad eleverne selv - særligt Introudvalget - der kan tage æren for den gode stemning på stedet.

Stemningen skulle gerne gøre dig tryg fra starten, og samtidig er introugen sammensat med det mål at få dig til at føle dig hjemme. Du lærer at finde rundt, bliver fortrolig med IT-systemet og du lærer dine klassekammerater og tutorer at kende. Du har også tilknyttet en lærer, der fungerer som klasseleder, og derudover kan du gå til din studievejleder, hvis du har brug for en snak. Rent fagligt bliver du heller ikke ladt alene. Der vil være skrivemoduler, hvor du kan lave dine afleveringer, mens læreren er tilstede til at vejlede, og dygtige elever fra overklasserne er klar til at hjælpe dig i lektiecaféen efter skole.

Hilsen fra tutorerne

Skal du starte på EG i 2020? Så er vi, og de andre tutorer, nogle af de første du vil møde. Vi står nemlig for at sikre dig den allerbedste start på EG. Vi vil introducere dig og resten af årgangen til noget af det fedeste ved skolen, nemlig alt det der foregår uden for undervisningen. For der ingen tvivl om, at en bemærkelsesværdig side af EG’s er det kæmpestore elevengagement, som viser sig i aktive udvalg, skønne fester og en masse andre hyggelige arrangementer. EG’ere elsker deres skole og gør det rart og sjovt for hinanden at være der, og vi vil som tutorer sørge for at kickstarte din klasses sammenhold og samtidigt introducere jer til EG-livet. I den første tid arrangerer vi og en lang række aktiviteter. Du kan bl.a. se frem til menneskepyramider, toiletpapirslege og andre kejtede, men sjove stunder, som du vil huske de næste tre år.

Vi glæder os til at se jer!

Hilsen
Luca Bjørn Larsen 3.a, Wilma Riemer Eis 3.b og Liva Marie Ørts Horsted 3.m, formænd for Introudvalget

EN3A2899