EN3A4222
EN3A4214
EN3A4269

Den første tid
på skolen

Det er vigtigt for os, at du får en fantastisk start på EG. Derfor tilrettelægger lærere og ledelse i samarbejde med Introudvalget et introforløb til nye elever. Her kan du lære skolen og dine nye klassekammerater at kende og dermed finde dig godt til rette.

Introugen

Første dag på EG står tutorerne klar foran skolen for at byde dig varmt velkommen. Hver klasse har en farve, og du kan kende dine tutorer på deres matchende T-shirt. Alle nye elever samles efterfølgende på græsset foran Idrætsbyen, hvor skolens rektor Henrik Bæch og elevrådsforpersonen vil sige et par ord. Bagefter følges du med din klasse og klasseleder op til et undervisningslokale. Resten af dagen – og resten af den første uge – vil forløbe med både undervisning og sociale aktiviteter. Fredag rundes ugen af med Fiestafredag, et fællesarrangement hvor førsteårseleverne pynter sig selv og skolen med klassernes farver, og hvor der danses salsa og spises nachos. Senere kommer introfesten, hvor du også får lejlighed til at vise dine bedste dansetrin til dine nye kammerater.

Tryg skolestart

Vi lægger stor vægt på, at alle elever og klassetrin er ligeværdige fra dag et. Som førsteårselev bliver du EG'er og dermed en del af et stort elevfællesskab, hvor I taler, fester, hygger og samarbejder på tværs af klassetrin. Det er en kultur, som vi er stolte af at have fostret, og det er i høj grad eleverne selv og de mange udvalg, der kan tage æren for den gode stemning.

Samtidig er introugen sammensat med det mål at få dig til at føle dig hjemme. Du lærer at finde rundt, bliver fortrolig med IT-systemer og lærer dine klassekammerater og tutorer at kende. Du får også tilknyttet en lærer, der fungerer som klasseleder, og derudover kan du gå til din studievejleder, hvis du har brug for en snak. Rent fagligt bliver du heller ikke ladt alene. Der vil være skrivemoduler, hvor du kan lave dine afleveringer, mens læreren er tilstede til at vejlede, og elever fra de højere klassetrin er klar til at hjælpe dig i lektiecaféen efter skole.

Hilsen fra TUTORERNE

Skal du starte på EG? Så er vi og de andre tutorer nogle af de første, du vil møde. Vi står nemlig for at sikre dig den allerbedste start på EG. Vi vil introducere dig og resten af årgangen til noget af det fedeste ved skolen, nemlig alt det, der foregår uden for undervisningen. For der er ingen tvivl om, at en bemærkelsesværdig side af EG, er det kæmpestore elevengagment, som viser sig i de aktive udvalg, skønne fester og en masse andre hyggelige arrangementer. EG'ere elsker deres skole, og det gør det rart og sjovt for hinanden at være der, og vi vil som tutorer sørge for at kickstarte din klasses sammenhold og samtidig introducere jer til EG-livet. I den første tid arrangerer vi en lang række aktiviteter. Du kan bl.a. se frem til menneskepyramider, toiletpapirslege og andre kejtede, men sjove stunder, som du vil huske de næste tre år.

Vi glæder os til at se jer!

Katinka Rendtorff 3.e, Frederikke Melander 3.t, Alice Collin 3.t og Anna Elisabeth Gjertsen 3.t, forpersoner for Introudvalget.

EN3A3129