Aktiviteter

Her finder du information om EG's mange internationale tilbud.

Studieture

Studieturen er en unik mulighed for at få en masse sjove og spændende oplevelser sammen med dine klassekammerater, og samtidig se dine fag fra helt nye vinkler. På EG prioriteres det faglige indhold i studieturene højt. Som regel deltager to fag i et tværfagligt samarbejde om et bestemt emne, der er relevant for destinationen. Fx har samfundsfag og engelsk stillet skarpt på politik på en rejse til Washington DC, engelsk og spansk har besøgt Ernest Hemingways Andalusien, matematik har studeret tallene bag Gaudis arkitektur i Barcelona, og biologi og idræt har undersøgt fysiologiens muligheder og begrænsninger på cykel på Korsika.

IMG 5961
washington 1

Udveksling

Drømmer du om at skabe erfaringer og venskaber på tværs af landegrænser? På Espergærde Gymnasium og HF har du rig mulighed for at opleve livet som gymnasieelev i et andet land, med udgangspunkt i enten sprog og kultur, matematik, dansk og samfundsfag, matematik og idræt eller Historie og Arkitektur & Design. Vi samarbejder med gymnasier i hovedsageligt Tyskland og Frankrig, og arbejdssproget er engelsk. Som led i udvekslingen indkvarteres du privat, og året efter er du selv vært, når ”din” tysker eller franskmand besøger EG.

Virtuel udveksling

På EG arbejder vi også med udveksling i det virtuelle rum, og har faglige venskabsklasser på den franske ø La Réunion i det Indiske Ocean. Det er en nyligt etableret kontakt med udgangspunkt i fransk sprog, geografi og historie. Vi samarbejder om problemstillinger som slaveri og kulturelle forskelle og laver feltarbejde, undersøgelser og debatterer via digitale platforme. Initiativet giver eleverne mulighed for at møde udfordringer og skabe løsninger i et internationalt perspektiv – selv indenfor EG’s mure.

Det Internationale Korps

Det Internationale Korps er et af de mange elevinitiativer på EG. Hver anden onsdag mødes de for bl.a. at spise frokost sammen og planlægge rejser. Eleverne i korpset er repræsenteret i flere af skolens andre udvalg, for eksempel det internationale udvalg og miljøudvalget. De er aktive i at udbrede glæden ved at møde andre kulturer og har bl.a. været med til at udsmykke skolen med fotokunst fra hele verden, der har været stor rejseaktivitet og et par gange om året er der madaften, hvor internationale gæster inviteres med. Korpset har rejst i bl.a. Finland, Tyrkiet og Ukraine, og i skoleåret 2020/21 planlægger de en coronavenlig, men international rejse i Danmark.

Du kan læse mere om Det Internationale Korps og alle de andre elevinitiativer her.

ukraine 9
internationalekorps

DM i Sprog

De sidste fire år har mange af EG’s spansk-, tysk- og franskelever med succes deltaget i DM i Sprog. Skolerne kvalificerer sig til finaledagen gennem en online quiz i grammatik, ordforråd og kendskab til kultur, og hvert år har skolen kvalificeret sig i ét eller flere af de tre sprog.

I 2017 var EG med til finalerne i alle tre sprog. Størst succes havde eleverne dog i 2015, hvor de gik videre til finalerne i alle tre sprog på Lyngby Gymnasium – og fik guld i tysk og spansk, samt sølv i fransk.

EGMUN

Fem dage i november kan du prøve kræfter med rollen som toppolitiker, når ca. 450 elever fra EG og andre gymnasier rundt om i verden mødes til det politiske rollespil, EG Model United Nations (EGMUN). MUN er et forum, hvor aktuelle globale begivenheder og problematikker debatteres i et internationalt perspektiv. Dress code'en er formel og bordene hviddækkede, når eleverne går sammen om at omdanne skolen til et mini-FN, komplet med komiteer, kommissioner og lobbyer.

Du kan læse meget mere om begivenheden her.

GS9A0012web
PH 01317web2