Info om COVID-19

Her kan du følge med i de regler og retningslinjer, vi har på EG vedrørende COVID-19. Siden bliver opdateret løbende med ny information.

Opdatering d. 24. januar 2022

Der gælder lige nu følgende regler og retningslinjer på skolen:

● Det er et krav, at eleverne kan fremvise coronapas, når de befinder sig på EG. Dette gælder også alle ansatte og besøgende. Mere information om coronapas på ungdomsuddannelserne kan findes her, og man kan finde generel information om coronapas her.

Hvis man har testet positiv for corona, skal man blive hjemme og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger (1. Gå i selvisolation 2. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring 3. Sørg for opsporing af dine nære kontakter, dvs. de personer, som du risikerer at have smittet). Har man ingen symptomer, kan man komme tilbage på skolen syv dage efter positiv test. Hvis man har symptomer, kan man komme tilbage på skolen 48 timer efter symptomernes ophør.

Hvis man har symptomer på corona, skal man blive hjemme og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger (1. Gå i selvisolation 2. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring 3. Sørg for at blive testet med en PCR-test).

Hvis man er nærkontakt til en smittet, må man gerne gå i skole, men bør følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger (1. Gå i selvisolation, hvis man ikke er vaccineret eller har haft corona tidligere. 2. Lad dig teste, gerne straks men under alle omstændigheder på 4. og 6. dagen efter sidste kontakt til den smittede).

Elever får fravær for al udeblivelse fra undervisningen uanset årsag og altså også al udeblivelse forårsaget af corona. Det er derfor vigtigt, at eleverne skriver fraværsårsag i deres moduler, så vi kan tage hensyn til fraværsårsagen i de tilfælde, hvor det samlede fravær bliver for højt.

Uddannelsesinstitutionerne kan desværre ikke selv beslutte, hvordan de vil håndtere situationen, men skal følge de regler og retningslinjer, som bliver fastlagt af myndighederne. Vi håber på forståelse for de udfordringer, det eventuelt må medføre for vores elever.