Elevinitiativer

EG er elevernes skole, og det er eleverne, der former livet på stedet. Det sker gennem elevrådet og i kraft af de mange elevudvalg, som planlægger et væld af arrangementer i løbet af året. Alle har mulighed for at blive hørt og få indflydelse. Alt, du skal gøre, er at engagere dig, og det er der tradition for, at rigtig mange gør. Resultatet er et farverigt og livligt sted, hvor der altid er noget i støbeskeen.

Elevrådet

Elevrådet er EG's største udvalg og fundamentet for al den elevaktivitet, som foregår på skolen. Vores primære opgave er at sikre, at du og alle andre elever er glade for at gå i skole og får en skøn tid her på stedet. Vores ambition er hele tiden at arbejde på at forbedre den daglige trivsel både i og uden for klasselokalet, og det gør vi i tæt samarbejde med lærere og ledelse. Der bliver lyttet til elevrådet, hvilket sikrer os indflydelse på skolen. Det bedste ved elevrådet er, at det er åbent, så ALLE elever har mulighed for at komme og være med. Du er ikke forpligtet til at deltage hver gang, men kan møde op, når du har noget på hjerte eller bare gerne vil lytte. Gennem elevrådet får du også en særlig mulighed for at deltage i sociale arrangementer og sikre dig en uundværlig dimension af din tid på EG - med nye venner og anderledes input i din hverdag.

Har du lyst til at få indflydelse, møde nye mennesker og tage del i fællesskabet? Så kom og vær med i elevrådet og gør en forskel! Du kan melde dig ind i vores Facebookgruppe 'EG elevråd' og følge med i, hvad der sker.

Jeg glæder mig til at møde dig!

Hannah Wagner Höegh 3.f, elevrådsformand

CO2-udvalget

I CO2-udvalget gør vi en indsats for klimaet! Vi skaffer grøn teknologi, der gavner miljøet og gør vores skole mere bæredygtig, og vi er uden tvivl det udvalg, der har opnået flest resultater. Vi har udskiftet ventilationsanlægget, fået opsat solceller og regnvandstoiletter og meget mere. Vi tager også på en masse fede ekskursioner, hvor vi bliver inspireret til at starte nye projekter. I 2016 vandt vi EnergiForum Danmarks Energi- og Miljøpris, hvilket vi er MEGET stolte af, og vi har masser af idéer til det kommende års aktiviteter. Vil du være med, så kom til et møde.

Lærke Samsoe Block 3.b og Laxmy Baleswaran Krishnapillai 3.b, på vegne af CO2-udvalget

Det internationale korps

Tag en bid af verden og lad din nysgerrighed drive dig til os i Det Internationale Korps. Uanset om din horisont strækker sig til Jylland eller den anden side af kloden, så del din interesse og bliv rigere på kulturelle oplevelser sammen med os. I Det Internationale Korps arbejder vi for at få en bedre og bredere forståelse af verden og fremmede kulturer - for at blive klogere på os selv. Vi læser om nye spændende steder og planlægger rejser ud i verden. Ukraine, England, Tyrkiet og Finland er nogle af de seneste lande, vi har arrangeret rejser til, og i fremtiden kan du komme med.

Nina Løvengreen 2.l og Victoria Schluter 2.x, formænd for Det Internationale Korps

DGS

DGS er en forkortelse for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Vi er et større nationalt talerør for elevrådet og eleverne på EG, når det, der diskuteres, ikke bare handler om EG, men vedrører alle gymnasieelever. Sammen med elever fra hele landet fører vi kampagner og diskuterer, hvordan gymnasielivet skal se ud. Som så mange andre udvalg på EG er DGS åbent, så du er ikke forpligtet til at komme hver gang, men kan hurtigt smutte forbi, hvis du har noget, du gerne vil have ændret på. Vi ser frem til at møde dig!

Nina Lerche Jeberg 3.v

EGMUN

EGMUN er uden tvivl et af skolens fedeste udvalg! Styregruppen består af ca. 30-40 elever og hovedopgaven er at planlægge den årlige EGMUN-konference i november. EGMUN er et fagligt rollespil, hvor gymnasiet i fem dage forvandles til FN i miniformat. Det sker på skoler over hele verden, og begivenheden er udelukkende arrangeret af eleverne. Men det hele handler ikke om konferencen, resten af året arrangerer vi middage og rejser ud for at deltage i MUN-konferencer i udlandet fx i Rom og Bukarest.

Andreas Rantzau 3.u, formand for EGMUN

EG Radio

EG Radio er skolens uofficielle talerør. Radioen laves af og for eleverne og handler om lige det, du har lyst til skal være med. Alle er velkomne til møderne, så kom med en ide til et indslag, og måske ender det on-air. Ingen indslag er for useriøse (eller seriøse). Det kan handle om SRP, Roskilde Festival, kønssygdomme eller bare om, hvad der sker på skolen. Vi lever efter Enhedslistens principprogam og har derfor ingen formand, men kun en samlet redaktion med to mål: Bedre radio til eleverne og rød revolution på EG.

Villads Cavani Rostrup 3.u, Peter Barfoed 3.a og Julie Isabel Holte Teller 3.d

Festudvalget

På EG kan vi lide at have det sjovt! Og festudvalget er stedet for dig, der gerne vil være med til at arrangere skolens fede fester. Som en del af festudvalget er du med til at bestemme tema, du får indflydelse på hvilket band, der spiller og derudover lærer du en masse nye mennesker at kende. I festudvalget er der højt til loftet og store armbevægelser, og vi ved ikke noget bedre end at feste med hinanden. Hvis du er super god til at puste balloner op, fuld af idéer og har masser af godt humør, så meld dig ind i udvalget.

Dagmar Sofie Olsen 3.c, Sofie Møller 3.n, Simon Kobberø Føns 3.l, Nikolaj Kindberg 3.l, formænd for festudvalget

Introudvalget

I introudvalget står vi for at give den nye årgang den bedst mulige start på EG, så du ikke et sekund er i tvivl om, at du har valgt det rigtige sted. Vi består af et stærkt team af tutorer fra 2. og 3.g, og vi arrangerer et væld af aktiviteter - fx elevernes første skoledag og Fiestafredag. Har du lyst til at være med til at give årgangene efter dig den samme varme velkomst, som du får, så meld dig ind i introudvalget. Her er der masser af plads til sjov, og samtidig lærer du elever på tværs af årgangene at kende. Vi glæder os til at se dig i introudvalget!

Julie Isabel Holte Teller 3.d, Peter Barfoed 3.a, Phillip Saabye 3.d, formænd for Introudvalget

Musikudvalget

Musikken lever i allerhøjeste grad på EG, og i musikudvalget kan alle få indflydelse på de musikalske aktiviteter og arrangementer, der foregår på skolen fx Stjerne for en aften og den akustiske efterårskoncert. Hvis du er glad for musik, eller bare gerne vil være med til at sætte dit præg på musiklivet og -miljøet, så kom til møderne i musiklokalerne. Måske bliver din gode idé til et arrangement for hele skolen, eller måske får du bare nogle nye venner, som også synes, at musik er det bedste, der findes.

Andreas Nymand 3.a, formand for Musikudvalget

OD-Udvalget

Operation Dagsværk er en hjælpeorganisation drevet af gymnasieelever, og i OD-udvalget kan du være med til at gøre en kæmpe forskel for nogle mennesker, der ikke har de samme muligheder som dig. Udvalgets opgave er bl.a. at planlægge OD-dagen i november, hvor alle elever får fri fra skole til at arbejde samt vores OD-fest i januar. OD er et udvalg du kan være stolt af at være en del af, og det er for dig, der ikke bare vil sætte dit præg på gymnasiet, men på verden. Tidligere har kampagnen fx sat fokus på homoseksuelles rettigheder i Kenya.

Nanna Dyreborg Zachau 3.l, formand for OD-gruppen

Skolebladet

En af de sejeste ting ved EG er uden tvivl skolebladet, som er fuldstændig elevstyret. Det betyder, at Skoleblads-udvalget selv står for hele processen fra at skrive artiklerne til at tage billeder, lave layout og sende det i trykken. Skolebladet lever under mottoet “Fordi der er så meget at skrive om”, fordi skolens væld af aktiviteter er en uudtømmelig kilde, når det kommer til indhold. Vil du gerne stå med et blad mellem hænderne, som DU har været med til at skabe? Så er skolebladet helt sikkert noget for dig.

Anna Wegner 3.j, Erika Ausker 3.j, Emma Josephine Bang Petersen 3.j, skolebladsformænd

Stemningsudvalget

Der er rigtig mange skønne arrangementer på EG, og de er ikke allesammen fester. I Stemningsudvalget står vi blandt andet for boder til forskellige højtider herunder julebod og valentinsbod, vi arrangerer filmaftner mm. og vi gør alt, hvad vi kan for at skabe en hyggelig atmosfære på vores højtelskede EG. Har du lyst til at give dine venner noget ekstra at glæde sig til i hverdagen, så er det i Stemningsudvalget, du hører hjemme.

Frederik Stener Pedersen 2.s, formand for Stemningssudvalget

Æstetikudvalget

Har du øje for detaljer, sans for farver og forskellige udtryk og elsker du, når tingene ser smukke og lækre ud? I Æstetikudvalget har vi ansvaret for skolens indretning og udseende og for at håndhæve de æstetiske værdier! Nye møbler, maling og andre visuelle tiltag er noget, vi brænder for. Vi mødes og hygger os med at planlægge nye tiltag og samarbejder med elevrådet om at opfylde elevernes ønsker til et pænere og bedre EG. Meld dig ind hos os og vær med til at bestemme, hvordan EG skal se ud i fremtiden.

Peter Barfoed 3.a, formand for æstetikudvalget