Elevinitiativer

EG er elevernes skole, og det er eleverne, der former livet på stedet. Det sker gennem elevrådet og i kraft af de mange elevudvalg, som planlægger et væld af arrangementer i løbet af året. Alle har mulighed for at blive hørt og få indflydelse. Alt, du skal gøre, er at engagere dig, og det er der tradition for, at rigtig mange gør. Resultatet er et farverigt og livligt sted, hvor der altid er noget i støbeskeen, og hvor der sker en masse.

Elevrådet

Elevrådet på EG er fundamentet for alt den elevaktivitet, som foregår på skolen. Vores primære opgave er at sikre, at du og alle andre elever er glade for at gå i skole og får en skøn tid her på stedet. Vores ambition er hele tiden at arbejde på at forbedre den daglige trivsel både i og uden for klasselokalet, og det gør vi i tæt samarbejde med lærere og ledelse. I elevrådet bliver vi hørt og lyttet til, hvilket sikrer os indflydelse på skolen. Det bedste ved elevrådet er, at det er åbent, så alle elever på skolen har mulighed for at komme og være med til at påvirke dagsordenen. Du er ikke forpligtet til at deltage hver gang, men kan møde op, når du har noget på hjerte. Gennem elevrådet får du også en særlig mulighed for at deltage i skolens sociale aktiviteter og sikre dig en uundværlig dimension af din tid på EG. Så har du lyst til at få indflydelse, møde nye mennesker og tage del i fællesskabet, så kom og vær med i elevrådet og gør en forskel! Du kan like vores facebookside, “EG’s elevfællesskab” og følge med i alle elevaktiviteterne.

Jeg glæder mig til at møde dig!
Karoline Matilde Kruse 3.l, elevrådsformand

Aktivitetsudvalget

Der er rigtig mange skønne arrangementer på EG, og de er ikke allesammen fester. I aktivitetsudvalget står vi blandt andet for boder til forskellige højtider herunder julebod og valentinsbod, vi arrangerer filmaftner, caféer og andre sjove arrangementer, og vi gør alt, hvad vi kan for at skabe en hyggelig atmosfære på vores højtelskede EG. Aktivitetsudvalgets mål er at samle folk, knytte bånd mellem elever på tværs af klasser og årgange og skabe gode minder. Har du lyst til at give dine venner noget ekstra at glæde sig til i hverdagen, så er det i aktivitetsudvalget, du hører hjemme.

Anna Marquard 2.c, Emilie Honoré 2.b, Michala Geleff 2.c og Victoria Schnoor 2.c formænd for Aktivitetsudvalget

Amnesty Youth Group

EG’s helt egne Amnesty Youth-Group er en undergruppe af den internationale organisation Amnesty International. Vi gennemfører kampagner om menneskerettigheder fx den årlige ‘Skriv for liv’-kampagne, hvor alle EG’s elever får muligheden for at skrive breve til fem regeringer, der har sendt uretfærdigt dømte personer i fængsel. Udover at stoppe tortur og diskrimination og forbedre forholdene for minoriteter rundt omkring i verden, er EG’s Youth-Group også et udvalg med plads til alle, og hvor der bliver grint og snakket til møderne.

Emilie Honoré 2.b, formand for EG's Youth Group

CO2-udvalget

Det her er udvalget, der forbedrer klimaet! Vi skaffer grøn teknologi, der gavner miljøet og gør vores skole mere bæredygtig, og vi er det udvalg, der har opnået flest resultater. Vi har udskiftet ventilationsanlægget, fået opsat solceller, udskiftet toiletterne med regnvandstoiletter og meget mere. Vi tager også på en masse fede ekskursioner, hvor vi bliver inspireret til at starte nye projekter. I 2016 vandt vi EnergiForum Danmarks Energi- og Miljøpris, hvilket vi er MEGET stolte af, og vi har masser af idéer til det kommende års aktiviteter. Vil du være med, så kom til et møde.

Alin Iskandar 2.b og Vithusha Viknes 2.b, på vegne af CO2-udvalget

Det internationale korps

Tag en bid af verden og lad din nysgerrighed drive dig til os i Det Internationale Korps. Uanset om din horisont strækker sig til Jylland eller den anden side af kloden, så del din interesse og bliv rigere på kulturelle oplevelser sammen med os. I Det Internationale Korps arbejder vi for at få en bedre og bredere forståelse af verden og fremmede kulturer - for at blive klogere på os selv. Vi læser om nye spændende steder og planlægger rejser til forskellige steder, i 2016 var vi fx i Istanbul, og så hygger vi os med hinanden.

Cecilie Sølling 3.v, Signe Veisig 3.f og Frederikke Lind Simonsen 3.n, formænd for Det Internationale Korps

EGMUN

EGMUN er uden tvivl et af skolens fedeste udvalg! Styregruppen består af ca. 30-40 elever og hovedopgaven er at planlægge den årlige EGMUN-konference i november. EGMUN er FN i miniskala, opbygget som et rollespil, og begivenheden er udelukkende arrangeret af eleverne. Men det hele handler ikke om konferencen, det handler også om fællesskabet, og derfor arrangerer vi (næsten) månedlige stormøder med aftensmad plus to middage på skolen.

Amalie Malmberg 3.m, Helena Laufer 2. og Karoline Kruse 3.l, formænd for EGMUN

EG Radio

EG Radio er skolens uofficielle talerør. Radioen laves af og for eleverne og handler om lige det, du har lyst til skal være med. Alle er velkomne til møderne, så kom med en ide til et indslag, og måske ender det on-air. Ingen indslag er for useriøse (eller seriøse). Det kan handle om SRP, Roskilde Festival, kønssygdomme eller bare om, hvad der sker på skolen. Vi lever efter Enhedslistens principprogam og har derfor ingen formand, men kun en samlet redaktion med to mål: Bedre radio til eleverne og rød revolution på EG.

Marcus Geleff & Johan Barfoed 3.b, almene fodsoldater

Festudvalget

På EG kan vi lide at have det sjovt! Og festudvalget er stedet for dig, der gerne vil være med til at arrangere skolens fede fester. Som en del af festudvalget er du med til at bestemme tema, du får indflydelse på hvilket band, der spiller og derudover du lære en masse nye mennesker at kende. I festudvalget er der højt til loftet og store armbevægelser, og vi ved ikke noget bedre end at feste med hinanden. Hvis du er super god til at puste balloner op, fuld af idéer og har masser af godt humør, så meld dig ind i udvalget.

Amalie Boye og Cecilie Seifert 3.n & Celine Nystrup og Simone Birn 3.k, festformænd

HG/EG-samarbejde

I dette udvalg gør vi en indsats for at skabe et stærkere bånd mellem gymnasierne. Det gør vi gennem forskellige sociale fællesarrangementer, hvor vi kan lære hinanden at kende fx det legendariske Gymnasierock. Man kan kalde os talerøret imellem gymnasierne, og som en del af vores udvalg vil du komme til at samarbejde med skønne gymnasieelever fra HG. I løbet af året holder vi en række møder, hvor alle er velkommen. Vi vil elske at høre dine input og håber at se dig!

Catharina Sjøberg 1.b og Rikke Thomsen 1.n, formænd for HG/EG-udvalget

Introudvalget

I introudvalget står vi for at give den nye årgang den bedst mulige start på EG, så du ikke et sekund i tvivl om, at du har valgt det rigtige sted. Vi består af et stærkt team af tutorer fra 2. og 3.g, og vi arrangerer et væld af aktiviteter fx elevernes første skoledag og Farvefredag. Har du lyst til at være med til at give årgangene efter dig den samme varme velkomst, som du får, så meld dig ind i introudvalget. Her er der masser af plads til sjov og samtidig lærer du elever på tværs af årgangene at kende.

Anna Marquard 2.c, Emilie Due 2.m og Michala Geleff 2.c, formænd for Introudvalget

Musikudvalget

Musikken lever i allerhøjeste grad på EG, og i musikudvalget kan alle få indflydelse på de musikalske aktiviteter og arrangementer, der foregår på skolen fx Stjerne for en aften og den akustiske efterårskoncert. Hvis du er glad for musik, eller bare gerne vil være med til at sætte dit præg på musiklivet og -miljøet, så kom til møderne i musiklokalerne. Måske bliver din gode idé til et arrangement for hele skolen, eller måske får du bare nogle nye venner, som også synes, at musik er det bedste, der findes.

Annahita Nik, 3.m og Julie Andersen, 3.m, formænd for Musikudvalget

OD-Udvalget

Operation Dagsværk er en hjælpeorganisation drevet af gymnasieelever, og i OD-udvalget kan du være med til at gøre en kæmpe forskel for nogle mennesker, der ikke har de samme muligheder som dig. Udvalgets opgave er bl.a. at planlægge OD-dagen i november, hvor alle elever får fri fra skole til at arbejde samt vores OD-fest i januar. OD er et udvalg du kan være stolt af at være en del af, og det er for dig, der ikke bare vil sætte dit præg på gymnasiet, men på verden. Tidligere har kampagnen fx sat fokus på homoseksuelles rettigheder i Kenya.

Anna Victoria L. Dahlgaard 3.l, formand for OD-gruppen

Skolebladet

En af de sejeste ting ved EG er uden tvivl skolebladet, som er fuldstændig elevstyret. Det betyder, at Skoleblads-udvalget selv står for hele processen fra at skrive artiklerne til at tage billeder, lave layout og sende det i trykken. Skolebladet lever under mottoet “Fordi der er så meget at skrive om”, fordi skolens væld af aktiviteter er en uudtømmelig kilde, når det kommer til indhold. Vil du gerne stå med et blad mellem hænderne, som DU har været med til at skabe? Så er skolebladet helt sikkert noget for dig.

Petrea C. Bové Wagner 2.l, skolebladsformand