Forfattertalenter folder sig ud

Har du en forfatterspire i maven? Så er EG Forfatterværksted stedet for dig. Her handler det om at slippe ordene løs og skrive digte, noveller mm. I værkstedet læser eleverne hinandens tekster og giver feedback i trygge og kreative rammer.

Skriv løs

Alle elever er forfattere. De er forfattere til rapporter, til litterære analyser, kronikker og essays og meget mere. At skrive er en del af dét at gå i gymnasiet eller på HF. Men mange elever skriver også af egen fri vilje. Af lyst og nysgerrighed. Fordi de elsker at lege med sproget og forfatte digte, noveller mm. Siden september 2016 har disse elever haft mulighed for at mødes i et kreativt og kunstnerisk forum med navnet EG Forfatterværksted. Her har de skrevet og delt tekster, talt om forskellige stilarter og genrer og forsøgt at lure, hvad de etablerede forfattere gør og kan.

Forløb og optagelse

Forfatterværkstedet har hjemme i studiecentret. Her mødes eleverne 8 - 10 onsdage i efteråret i tidsrummet kl. 15.45 – 17.15 (5. modul).

To af skolens dansklærere, Jan Sørensen og Marie Dyrberg, står bag initiativet og deltager i møderne.

Det er fortrinsvis 2. og 3. års-elever, som ansøger om optagelse. Tilmeldingsproceduren annonceres i begyndelsen af skoleåret her på siden og ved opslag på skolen. Der optages ca. 10 elever om året.

I skoleåret 2016/2017 var tidligere EG-elev og forfatter, Amalie Laulund-Trudsø, gæsteforelæser og inspirator