Orienteringsaften

24.01.2019

Der var fuldt hus på EG d. 24. januar, da skolen åbnede dørene til årets orienteringsaften. Her kunne interesserede, kommende elever og deres forældre nemlig opleve skolen på første hånd, før de skal vælge ungdomsuddannelse i marts.

Interessen for EG er stor, hvis man skal dømme ud fra fremmødet. Op mod 1500 besøgende var mødt op for at se faciliteterne og tale med elever og lærere fra skolen.
Aftenen startede med livemusik og taler på EG’s samlingspunkt, Torvet. Rektor Henrik B. Bæch lagde ud med at fortælle om skolens tre værdier - faglighed, engagement og rummelighed.

"Vi ønsker at give vores elever en stærk faglighed, og at de lærer så meget som muligt, mens de er her. Og så vil vi også gerne lære dem, at der skal være plads til alle. At være nysgerrige på det nye og anderledes og også interessere sig for dem, man er uenig med," sagde han blandt andet.

Bestyrelsesformand Thomas Lykke Pedersen fortalte om skolens grønne indsatser, som har reduceret energiforbruget med over 50 procent. Og så kunne han fortælle, at de nye elever kan glæde sig over de helt nye faciliteter i Idrætsbyen, der netop er blevet indviet.

Elevrådsformanden, Andreas Løvengreen, fremhævede det livlige skoleliv som en god grund til at vælge EG og lagde vægt på de mange elevudvalg, som eleverne kan engagere sig i og dermed lære hinanden at kende på kryds og tværs af klasserne.

Formændene for introudvalget sluttede talerækken af med at fortælle om den trygge skolestart, som EG giver sine nye elever. Skolen har nemlig tradition for, at nuværende elever arrangerer en varm velkomst med masser af hyggelige og sjove aktiviteter for de nye 1.g’ere.

Efterfølgende var der orientering om ansøgning, studieretninger og skoleliv i klasserne. Senere på aftenen kunne de besøgende få svar på spørgsmål om både udvalg, studieretninger, fag og sociale arrangementer, da lærere og nuværende elever stod klar i boderne, der var spredt rundt på hele skolen.

Tilbage