Ambassadørbesøg

06.05.2019

For nylig var Espergærde Gymnasium og HF vært for en stor gruppe franske udvekslingselever fra Montpellier og Bergerac, og det gav anledning til et besøg fra den franske ambassadør, Caroline Ferrari, mandag d. 6. maj.

Torvet var pyntet med franske, europæiske og danske flag, da de spændte lærere og elever på Espergærde Gymnasium og HF for første gang kunne åbne dørene for en ambassadør. Det er samtidig den franske ambassades første skolebesøg, siden Caroline Ferrari tiltrådte i oktober sidste år. Skolens rektor, Henrik B. Bæch, startede med at byde ambassadøren velkommen, hvorefter der var taler af bestyrelsesformand Thomas L. Pedersen, viceborgmester i Helsingør kommune Henrik Møller, og selvfølgelig ambassadøren selv.

Fælles for talerne var, at de især lagde vægt på vigtigheden af, at uddannelserne samarbejder på tværs af grænser.

"Vi lever i et fælles Europa og skal skabe en fælles fremtid sammen. Kun ved at stå skulder ved skulder kan vi møde udfordringerne i den globale verden. Jeg håber, at samarbejdet mellem jeres uddannelser kan ruste jer til netop dette," erklærede ambassadøren blandt andet.

Efter talerne underholdt eleverne med indslag på både fransk og engelsk, hvor de fortalte om deres oplevelser med at studere sammen, samtidig med at de på skift er gæster og værter for hinanden.

Tilbage